OvoCalD

Comprimate

OvoCalD este un supliment alimentar sub formă de comprimate care, prin compoziția sa bogată în calciu și vitamina D3, este indicat în susţinerea metabolismului calciului în organism şi pentru funcţionarea normală a sistemului osos, chiar şi în cazuri de decalcifiere osoasă apărută odată cu înaintarea în vârstă. Calciul este necesar pentru menţinerea sănătăţii sistemului osos, iar vitamina D3 contribuie la absorbţia şi calciului şi fosforului şi la menţinerea sănătăţii sistemului osos.

Forma de prezentare: Cutie cu flacon de polietilenă cu 30 de comprimate de 1 g.

Lista ingredientelor: agenţi de încărcare (celuloză microcristalină, lactoză monohidrat granulată, amidon din porumb); agenţi de îngroşare (talc, polivinilpirolidonă); calciu (provenit din coji de ou HPC2) 200mg/25%VNR*; agent antiaglomerant(stearat de magneziu vegetal); aerosil; vitamina D3-200UI/5mcg/100% VNR*(*Valoare Nutriţională de Referinţă cf. Regulament 1169/2011)

Activitate şi informaţii despre produs: Coaja de ou conţine calciu sintetizat pe cale naturală de către păsări. Acest fapt conferă avantaje deosebite în comparație cu calciul obţinut din surse chimice, ceea ce asigură o absorbţie integrală a acestuia, absenţa efectelor secundare, a pericolului hipercalcemiei, precum și reducerea riscului depunerii calciului în țesuturile moi.

OvoCalD este recomandat în carențele de calciu și vitamina D3 care pot să apară la adulți din cauza înaintării în vârstă,a unei alimentații necorespunzătoare,a dietelor sau efortului fizic.
De asemenea se poate administra la copii în perioada de creștere, contribuind la dezvoltarea normală a sistemului osos.

Beneficii: Menţinerea sănătăţii sistemului osos şi a dinţilor.
Funcționarea normală a sistemului muscular.
Menținerea concentratiilor normale de calciu in sânge.

Mod de utilizare: OvoCalD se administrează pe cale orală, în reprize de 10-15 zile pe lună
Doza recomandată la adulţi este de câte 1 comprimat de două ori pe zi.
Doza recomandată la copii de peste 7 ani şi adolescenţi este de 1comprimat pe zi.
Ca tratament adjuvant în osteoporoză, consultaţi medicul cu privire la durata administrării.
În situaţii deosebite, pentru compensarea deficitului de masă osoasă, atunci când este necesar un aport crescut de calciu uşor asimilabil, trebuie solicitat avizul medicului.

Reacţii adverse posibile:
La dozele recomandate, nu există.
În cazuri rare ar putea să apară reacţii la persoanele alergice la vitamina D3.

Atenționări: Produsul OvoCalD este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată, corespunzătoare unui un stil de viață sănătos.
A nu se lăsa la vederea şi la îndemână copiilor mici.
A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic.
A se consuma de preferinţă înainte de data de expirare înscrisă pe ambalaj.

Interacţiuni cu medicamente
Anunţaţi medicul sau farmacistul dacă suferiţi de diverse afecţiuni, sunteţi alergic sau primiţi concomitent medicaţie, precum antiepileptice, corticosteroizi, digitalice care pot diminua cantitatea de calciu și/sau vitamina D din sânge. Cereţi sfatului medicului pentru a afla dacă medicamentele pe care le luaţi pot interfera cu absorbţia calciului și ce măsuri puteți lua (de exemplu, ce interval trebuie să existe între administrarea dozelor).

Sarcina şi alăptarea
OvoCalD se poate administra în timpul sarcinii și în timpul perioadei de alăptare; cereţi întotdeauna, sfatul medicului în privinţa administrării acestui produs.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Produsul nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Precauții de utilizare: Produsul nu se utilizeaza :
– dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la calciu, vitamina D3 sau la oricare dintre celelalte componente.
– dacă aveţi concentraţii crescute de calciu în sânge (hipercalcemie), în urină (hipercalciurie), în caz de litiază urinară, provocate de diferite afecţiuni.
– dacă aveţi cantităţi foarte ridicate de vitamina D3 în sânge.

Cumpara